Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Trick 3D Menakjubkan di Magic Art Museum

11:11:00 PTG Hasif Hamsyari 0 Comments Category :


Seni lukisan 3D memang sentiasa menarik perhatian. Tanpa perlu memakai apa-apa aksesori dan hanya perlu berdiri pada kedudukan tertentu, lukisan yang tadinya nampak 2D seolah-olah timbul dan 'hidup'! Tapi cuba korang bayangkan apabila 50 lukisan 3D ditempatkan di bawah satu bumbung.

Ya, saya tak salah taip. 50 lukisan 3D! Di mana lokasinya? Tak lain dan tak bukan, di Magic Art Museum, Bukit Katil, Melaka.

MAHU TONTON VIDEO TRAVELOG MAGIC ART MUSEUM SAYA? KLIK SINI !

Apa yang lebih mengujakan, dengan 50 lukisan 3D ni, korang boleh gayakan lebih 100 pose kalau korang betul-betul kreatif. Cukuplah untuk membuat followers korang dekat Instagram cemburu dengan gambar-gambar awesome selama lebih 100 hari!

Untuk memberikan kelainan, 50 lukisan 3D ni dibahagikan kepada sembilan tema berbeza misalnya fantasi, akuarium, cabaran, Angkor Wat, Antartika, Egypt dan sebagainya. Kesembilan-sembilan tema ni tak boleh satu pun dilepaskan sebab semuanya memang unik dan cantik-cantik belaka!
Di bahagian Angkor Watt. Kena pandai cari angle tapi kalau susah, cuma ikut saja tempat panduan yang disediakan!
Di bahagian cabaran (adventure). Memang realistik betul, kan?
Di bahagian Egypt. Meh ikut saya belikan baju sopan sikit. Haha
Bahagian akuarium dengan sotong gergasi yang mengganas!
Bermain dengan penguin di bahagian Antartika. Ha, beruang tu tak akan bangun. Jangan risau.
Jalan-jalan sekitar Bandar Hilir dari sini pun boleh. Naik beca lagi!

Saya juga dimaklumkan bahawa tempat ni jugak menjadi pilihan untuk shooting gambar perkahwinan tau! Kalau korang nak set yang rare sikit untuk album perkahwinan korang, jangan ragu-ragu untuk datang kat sini. Mesti takkan kecewa!

Apa yang membezakan muzium ni berbanding muzium 3D lain, lukisan-lukisan di Magic Art Museum ni menggunakan cat minyak hasil lukisan tangan penuh berseni pelukis daripada Thailand. Kalau di muzium lain, mereka menggunakan wallpaper saja tau.
Konsep ala-ala rumah terbalik pun ada jugak!
Terjumpa dengan keluarga baba nyonya, ambil peluang untuk berselfielah!
Oops! Haha. Sorry bang!
Fahamlah kau sibuk nak mengamuk, jangan sampai tak potong lebihan bulu. Haha
Kalaulah boleh terbang...
Misi selamatkan member dengan wajah riang.
Eh, bersejarah betul gambar ni!
Run rabbit run!
Demi cinta.. Ecewah
Ular gergasi tengah bangunan!

Ha, ini baru sikit je tau gambar-gambar! Korang kena datang sendiri kalau nak alami lebih lagi. Sementara tu, boleh tengok video yang saya sediakan. KLIK SINI !

Selain tu, disebabkan saiz muzium ni sangat besar dan sangat luas dengan pelbagai lukisan ditawarkan, ramai orang boleh dimuatkan dalam satu-satu masa. Kalau di tempat lain, sampai perlu beratur menunggu giliran!

Sekarang sedang ada promosi tau. Tanpa MyKad, RM25 dan tanpa MyKid, RM20. Tapi kalau dengan MyKad, cuma RM20 dan dengan MyKid, cuma RM15!

Ha, bolehlah rancang untuk singgah ke sini kalau ke Melaka! Berikut ialah butirannya:

Alamat:
MAGIC ART MUSEUM
G13, G15, G16, Bayou Square,
Jalan Wakaf Utama,
75450 Bukit Katil, Melaka.

Waktu Perkhidmatan:
Isnin - Jumaat: 10 pagi - 7 malam
Sabtu, Ahad, Cuti Sekolah dan Cuti Umum: 9 pagi - 9 malam

Nombor Telefon:
06 - 2311 604

Facebook:

RELATED POSTS

0 komen

Comment